Adıyaman'da Kurulan Çadırkent Hakkında

11 Mart, 2023

Değerli meslektaşımız;

Adıyaman, Kahramanmaraş ve Gaziantep illerinde yapmış olduğumuz incelemeler sonucunda, çadırkentlerde birinci basamak sağlık hizmetlerine ihtiyaç olduğunu tespit ediliştir. Bölgede bulunan yetkililerde yaptığımız görüşmeler soncunda, Adıyaman 4 nolu çadırkentte (Ç-4 Korupark) sağlığı koruma ve geliştirme çalışmalarını yürütmek üzere derneğimize bir çadır ayrılmıştır.  Bu hizmeti yürütmeye gönüllü olan meslektaşlarımızın aşağıda yer alan linki doldurmaları gerekmektedir.

ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

1. Her ekip 4-5 kişiden oluşacak ve toplamda 7-9 gün görev yapacaktır. İlk grubun 13 Mart 2023 tarihinde bölgede olması beklenmektedir.
  2. THD ya da üyesi olduğunuz özel dal dernekleri sivil toplum kuruluşları olduğu için kurum görevlendirmesi yapılması mümkün olmayacaktır. Gönüllülerin yıllık izin vb. kullanarak bölgeye gelmesi gerekmektedir. Eğer kurumunuz derneğimizden gönderilen bir yazıya istinaden izin verebilecekse derneğimiz bu yazışmayı yapacaktır.
  3. Gönüllüler Ç-4 Korupark çadırkentinde bize tahsis edilen çadırda konaklayacaktır.  Çadırkentte elektrik, tuvalet, duş sorunu bulunmamakta, çamaşır yıkama-kurutma makineleri bulunmaktadır. Çadırkent içerisinde farklı STK'lar tarafından sıcak yemek dağıtımı gerçekleşmektedir. Çadırkent içinde ücreti karşılığı alışveriş yapabileceğiniz büyük bir market bulunmaktadır.
  4. Çadırkent güvenliği Asker ve bekçiler tarafından sağlamaktadır . Bizler için, çadırımıza özel bir elektrikli ısıtıcı da tahsis edilecektir.
  5. Adıyaman’a ulaşım ücreti, THD tarafından karşılanacaktır.
  6. Çadırkentte yürüteceğimiz faaliyetler arasında,  hizmet verilen nüfusun sosyodemografik özellikleri ve sağlık ihtiyaçlarına yönelik bir veri tabanı oluşturulması, sağlık eğitimlerinin eğitimlerin verilmesi, gebe bebek ve çocuk takiplerinin yapılması, kronik ve bulaşıcı hastalık izlemleri, gibi birinci basamak sağlık hizmetleri yer alacaktır. Çadır kentte gerekli yönlendirmeleri yapabileceğiniz poliklinik hizmeti gören bir sağlık çadırı ve sağlık kabini bulunmaktır.

İrtibat kişisi: THD Yönetim Kurulu Genel Sekreter Merve Erdoğan Erener (0 533 497 1445) ile iletişime geçebilirsiniz.