ICN - International Council of Nurses Uluslararası Hemşireler Konseyi

undefined

Tanım:

Tüm dünya ülkelerindeki Ulusal Hemşirelik Dernekleri Federasyonudur. Türk Hemşireler Derneği ve 128 den fazla ülke ICN üyesidir. 1899 yılında kurulan ICN sağlık meslekleri içinde ilk ve en geniş uluslar arası örgütlenmedir. Hemşireler tarafından örgütlemekte ve yönetilmektedir. ICN; herkes için kaliteli hemşirelik bakımı sağlamak, güvenli küresel sağlık politikaları geliştirmek, hemşirelik bilgi birikimini geliştirmek, tüm dünyada yeterli, yetkin ve saygın hemşirelik mesleğinin varlığını sağlamak için çalışır.

Amacı:

(1) tüm dünyadaki hemşireler arasında birlik sağlamak,
(2) tüm dünyada hemşireler ve hemşireliğin ilerlemesini sağlama,
(3) sağlık politikalarını etkilemektir.

Hemşirelik uygulamalarının tanımlanmasını ve karşılaştırılmasını sağlayacak uluslar arası standartları oluşturmak, hasta gereksinimlerine, hemşirelik girişimlerine, sağlık sonuçlarına ve kaynakların kullanımına ilişkin kararları, eğitim ve politikaları etkileyecek enformasyon ve bilgiyi oluşturmak; dünya çapında birey, aile ve toplumların hemşirelik bakımlarını tanımlayarak ve karşılaştırarak politikaları yönlendirecek araştırmalarda kullanılan hemşirelik veri tabanı geliştirilmesini kolaylaştırmak; hemşireleri bakımın kalitesinin iyileştirilmesinde hemşirelik uygulamalarının katkısını yansıtmaya ve etkisini görmeye teşvik etmek; küresel düzeyde, hemşireliğin sağlık ve sağlık bakımına katkılarını dillendirmekte major bir güç olarak hizmet vermek; hemşirelikte standardizasyon gruplarının çalışmaları ile yaygın olarak kullanılan diğer sınıflamalar arasında uyum sağlamaktır.

www.icn.ch